hoco.
Slušalice bežične/žične, ANC Bluetooth, mikrofon, 20h rada
Premium S3 slušalice sa Noise Cancelling tehnologijom koja omogućuje da kontroliramo neželjenu buku koju čujemo dok slušamo glazbu. 20 sati muzika/razgovor , 200 sati stand-by. Sa mikrofonom, crna boja.
 
  • Vrsta slušalicaSlušalice naglavne bežične
  • BojaCrna
  • Disclaimer: Ne možemo garantirati da su informacije na ovoj stranici 100% tačne. Pročitaj više
119,45 EUR / kom.


Skladište
Zagreb

Slušalice sa "Noise Cancelling" tehnologijom

Objavljeno  21.11.2019

Slušalice sa Noise Cancelling tehnologijom i njihove prednosti

Sigurno ste do sada negdje vidjeli da su sve češće u ponudi slušalice sa Noise Cancelling tehnologijom (skraćeno NC) i da su skuplje u odnosu na obične slušalice koje nemaju tu tehnologiju. E sada, pravo je pitanje šta je to NC tehnologija i koje su njene prednosti, kao i to da li vrijedi? Sve prednosti same tehnologije i slušalica sa NC tehnologijom pročitajte u tekstu...

Šta je to Noise Cancelling tehnologija i koje su prednosti NC slušalica?

Prije svega, NC tehnologija nam omogućava da kontroliramo neželjenu buku koju čujemo dok slušamo muziku. Ranije to nije bilo moguće sa običnim slušalicama, već samo sa profesionalnim. Sada, kada su se pojavile slušalice sa Noise Cancelling tehnologijom, možemo uživati u savršeno čistom zvuku bez vanjskih šumova. Ovo je dosta drugačije od dosadašnjih pasivnih modela, koji su za redukovanje vanjskih zvukova koristili tehniku kao što je soundproofing, koja nije bila tako efikasna kao NC tehnologija.

Dakle NC tehnolgija vam omogućava da slušate muziku iste jačine, ali da podešavate buku iz spoljašnjosti. Što znači, da sa istom glasnoćom muzike možete u potpunosti čuti vanjske zvuke ili ih u potpunosti eliminirati.

Kako rade slušalice sa Noise Cancelling tehnologijom?

Jednostavno, kao i obične slušalice s tim što NC slušalice imaju posebnu tipku koja omogućava da sami odlučite koju količinu buke ćete pustiti u svoje uši, doslovno rečeno. Dakle, vi kontrolirate koliko želite da čujete vanjske zvukove.

Slušalice sa Noise Canceling tehnologijom koriste mikrofon i savremene procesore kako bi stvorile zvuk koji emituje zvučne valove suprotne od onih koji postoje u vašem uhu, tj. bubnoj opni. Ovi obrnuti valovi se šalju kroz drajver slušalice i ukoliko su točno poslani, oni ukidaju talase koji dolaze izvan. Npr, ako ste u avionu, slušalice šalju kontra valove kako bi ukinuli zvuk motora aviona.

Koje su prednosti slušalica sa NC tehnologijom?

Prednosti su mnogostruke. Počev od toga da imate mogućnost da se koncentrišete samo na muziku koju slušate bez ometajućih zvukova koji dolazi sa strane, do toga da ćete moći na miru da spavate u bučnim područjima. U principu, kada stavite same slušalice na glavu, već tada osećate razliku u zvuku, čak i bez muzike. A već kada uključite muziku, onda osećate mnogo drastičniju razliku.

Više ne morate da pojačavate svoje slušalice do daske da biste se isključili, sada to možete uraditi sa NC slušalicama. Što donekle čuva i štiti vaš sluh, jer sa ovakvim slušalicama nećete morati da slušate toliko glasnu muziku kao do sada.

Ovakve slušalice su posebno dobre za obavljanje raznih poslova kao što su oni u korisničkoj podršci, call centru, muzičkom studiju i slično, jer vam omogućuju da se izolirate iz sredine i u potpunosti fokusirate na posao.

Posebno su dobre tijekom transporta, pa mnoge avio kompanije imaju slušalice sa Noise Cancelling tehnologijom koje su dostupne putnicima tijekom leta, posebno onih prekookeanskih, jer omogućuju lakši san i suzbijaju buku motora i ostalih putnika u avionu.

Da li zaista mogu da ukinu svaku buku koja dolazi iz okoline?

Slušalice rade tako što mogu smanjiti buku niže frekvencije, dok nisu tako uspješne kod buke viših frekvencija. Naravno, ne možete očekivati da kada stavite slušalice u sred neke prejake grmljavine, ne čujete ništa dok slušate laganu muziku. Na kraju krajeva, to i nije tako sigurno. Ne postoji aparat koji magično može izbrisati svaki zvuk koji dolazi iz okoline, ali NC slušalice jesu napravljene da nam olakšaju neke aktivnsoti na poslu, kao i da nam omoguće da bolje čujemo muziku koju volimo da slušamo.

Ako želite da kupite slušalice sa Noise Cancelling tehnlogijom, preporučujemo vam da pogledate HOCO S3. Žične / bežične slušalice sa ugrađenom Bluetooth tehnologijom...



 

Zvučnici i slušalice / Slušalice bluetooth  

(vidi sve)
hoco. - EW35 TWS
-20% još 11 dana
  • Bluetooth 5.3, kompatibilnost sa svim uređajima
  • JL AC6983 chipset za visokokvalitetan zvuk
  • Kapacitet baterije: 250mAh kutijica, 30mAh slušalice
  • Do 4 sata neprekidnog korištenja
  • Standby do 150 sati, lagane i prijenosne.
14,95 EUR
11,95 EUR
 
hoco. - W25 Promise Crvene
Bežične Bluetooth slušalice, Handfree funkcija, zvučnik Ø 40 mm, ugrađena punjiva baterija 300 mAh, vrijeme punjenja cca 2.5 h, reprodukcija cca 12 h, standby do 200 h, utor za TF memorijsku karticu, dimenzije 180 x 150 x 70 mm, boja crvena
19,95 EUR